• Latest

    be INSPIRED

    inspirasi?

    kenal David Beckham?


    yang perempuan2 mesti confirm kenal sebab si beck ni hensem giler..
    and ade gak yang frust bila beck sangkut ngan Victoria..
    if sesiape yg nak taw lebih lanjut pasal si Beck nie,
    baca nie...
    David Beckham
    David-Beckham3.jpg
    Personal information
    Full nameDavid Robert Joseph Beckham
    Date of birth2 May 1975 (age 35)
    Place of birthLeytonstone, London, England
    Height6 ft 0 in (1.83 m)[1]
    Playing positionMidfielder
    Club information
    Current clubLos Angeles Galaxy
    Number23
    Youth career
    Brimsdown Rovers
    1987–1991Tottenham Hotspur
    1991–1993Manchester United
    Senior career*
    YearsTeamApps(Gls)
    1993–2003Manchester United265(62)
    1995Preston North End (loan)5(2)
    2003–2007Real Madrid116(13)
    2007–Los Angeles Galaxy41(7)
    2009Milan (loan)18(2)
    2010Milan (loan)11(0)
    National team
    1992–1993England U-183(0)
    1994–1996England U-219(0)
    1996–England115(17)
    * Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 6 March 2010.

    † Appearances (Goals).

    ‡ National team caps and goals correct as of 3 November 2009

    oh, maybe maklumat atas tak lengkap
    nak lengkap klik di sini..http://en.wikipedia.org/wiki/David_Beckham..

    hurm, pelik? mesti ade yang tertanya, ape kaitan Beckham dan Inspirasi...
    ha, jangan pelik bila dengar nama ke dua yang akan aril petik nie..

    peminat manga and anime mesti kenal insan yang ada Kyubi dalam badan die nie,
    ye,
    tak lain tak bukan Uzumaki Naruto..

    Ada apa dengan Naruto?
    ini die..
    Naruto Uzumaki
    Naruto character
    Naruto-Opening01 222.jpg
    Naruto Uzumaki by Masashi Kishimoto
    First appearanceNaruto manga chapter 1
    Naruto anime episode 1
    Voiced byJapanese
    Junko Takeuchi[1]
    English
    Maile Flanagan[2]
    Notable relatives

    Minato Namikaze (father, deceased)

    Kushina Uzumaki (mother, deceased)
    Ninja rankGenin[3]
    Ninja teamTeam 7
    ada ape dengan naruto,
    apa kaitan die dengan beckham?

    macam nie... kalau nak dipanjangkan cerita..
    memang panjang..
    tapi, apa yang aril nampak pada diorang nie..
    dan siapa yang mengikuti perkembangan Beckham and naruto mesti dah dapat agak ape relatenya dua orang nie..

    • Inspirasi - sedia maklum kehadiran Beckham dalam skuad england memang ditagih oleh penyokong england, malah.. World Cup baru2 ni pun beliau sentiasa ada di sideline.. kenapa? Beckham mempunyai aura tersendiri.. dimana, die mempunyai semangat dan jadi sumber inspirasi kepada team mate beliau.. thats why he is a very important figure.
    • Selain tu, masa beliau baru2 main for England, Die ibarat engineer kat midfield.. setiap serangan, mesti die punya creation.. so, no wonder die power giler.. haha.. senang cerita, Beckham tak kenal erti penat, never give up.. thats the spirit yang ada pada beckham dan spirit tu juga yang menjadi dorongan kepada semua team mate die..
    Perihal Naruto...
    • Sama jugak dengan kes beckham, Naruto tak pernak kenal erti mengalah.. Die mempunyai semangat yang membuak2.. Walaupun boleh dikatakan menjengkelkan tapi, semua orang mengakui yang budak ni ada something yang takde kat semua orang..
    • Naruto punya aura, mampu menyedarkan dan bagi inspirasi kat semua orang.. even tsunade ( hokage ke 5, budak2 minat naruto je tau) pernah naruto selamatkan, masa awal2 dulu.. ingat?
    kesimpulannya, kita jangan cepat mengalah..
    cuba hargai dan manfaatkan peluang yang ada... insyaAllah, kita akan berjaya..
    sebab, Aril.. pun nak jadi macam diorang..
    mampu mengubah dam memberi inspirasi kat orang lain..
    ibarat benih yang baik, campak kat laut, jadi pantai..
    kalau anda seorang ketua,
    letaklah situasi ape pun, orang akan mahu anda jadi ketua mereka..

    Kejayaan adalah suatu pejalanan bukannya suatu destinasi




    No comments

    Post Top Ad