Visondata

Visondata pocket WiFi

SEGMEN SEGERA : TERIMA KASIH IBU !


Heyy,
terpanggil sekali lagi untuk join segmen Bro Ben..

BANNER BEN ASHAARI

SEGMEN terima kasih ibu..!!

Hurm,
ibu.. pada saya Mama la..
memang dari kecik panggil itu...

Pada saya, pengalaman dengan mama,
memang banyak.. sebab dari kecik.. Mama yang banyak habiskan masa dengan saya..
as in siapkan pakaian gi sekolah, cuci baju, cuci kasut..
segala apa semua mama..

Mama jugak pelindung if kena marah ngan papa..
hehehe..

Selain itu, memori yang best ngan mama..
rasenya, masa mama baru balik study dari US..
still ingat, time tu aryl umur 6 tahun (kot)..
mama post motobike..
sartu2 part mama hantar..
mama jugak hantar gambar2, and i still remember the tears yang klua sebab rindu mama..
and rasenya memori tu tak dapat dilupakan lah..

thanks mama..

untuk soalan kedua :

jawapan yang pasti.. MAMA
hehe,
kerana sebab ape?
selalu deal ngan mama ni senang
mama selalu ok kan aje,
if ngan papa more to serious conversation..
so sy menangkan mama on this.. (sorry la papa) hihi..

soalan seterusnya: ABSOLUTELY N.O.T
mesti la tak,
bagi saya.. kenapa seorang ibu dan bapa mampu jaga kita,
besarkan kita dari kecik sampai besar
tak pernah berkira langsung,
tapi.. kenapa kita tak boleh nak jaga mereka??
saya rasa anak-anak yang hantar parent ke rumah orang tua or pusat jagaan tu
tak mengenang budi..
ape salahnya if korang bz sesgt,
hire a maid lahh..
tapi jangan hantar ke pusat jagaan orang tua..

next: topik hangat.. berebut harta..
adeh.. MATERIALISTIK kamu...
nak berebut hapenya,
adek beradik sendiri..
give and take la.. beralah sikit..
and jangan nak hasad dengki sangat dengan siblings tu..


p/s : ini adalah pendapat saya semata, kalau terasa.. I'm sorry!!

20 Comments

Leave a comment...

  1. sesapa pon akn tetap pilih mak.. hehe..

    ReplyDelete
  2. tak tentu gak, sometime ade je my fren..
    especially gurl la.. yg rapat ngan dad.. hehe

    ReplyDelete
  3. myra pilih dua2..huhuhu

    ReplyDelete
  4. salam singgah
    hargailah ibu anda selagi dia masih ada!

    ReplyDelete
  5. waaa, mak dia study kat us la :)

    ReplyDelete
  6. @ Amyra
    abg ben suh pilih la.. hahaha
    aryl pun nak dua2..

    @ mas
    for sure sis.. thanks

    @Lulu
    ala, mama je study sane =)

    ReplyDelete
  7. yeap , mak ayah jaga kita dari kecik , kita plak yg banyak alasan taknak jaga . sadis betul anak macam tu =='

    ReplyDelete
  8. singgah sini dari belog abg ben, hehe, papa sampingan je kan ? azza pun pilih mama :) mama kan segala2nya utk kita :D visit me too yaa :

    kasih ibu membawa ke syurga =)

    ReplyDelete
  9. @Nadhirah-chan
    tu la pasal.. tak paham lahh mereka ni..
    seorang ibu mampu jaga ramai anak die, tapi ramai2 anak tu belum tentu dapat jage ibu die =)

    ReplyDelete
  10. @Azza Firza
    hehe..
    itu la, ngan papa more to formal la..

    heyy, thanks.. will pay a visit to urs ..

    ReplyDelete
  11. datg jalan jalan..bace entri.. :)

    ReplyDelete
  12. @amyzzskazz
    thanks... rajin2 la drop sini lagi =)

    ReplyDelete
  13. jagalah ibu anda selagi mereka masih ada

    ReplyDelete
  14. @Rozuan Ismail
    semestinyer.. kita kena hargai ape yang ibu kita dah bagi pada kita sepanjang hayat mereka =)

    ReplyDelete
  15. bersama-sama berusaha menjadi anak yg s0leh dan s0lehah...serta menggembirakan mereka semasa hayat mereka...

    ReplyDelete
  16. @solo molo
    insyaAllah...
    sediakan yang terbaik untuk mereka..

    ReplyDelete
  17. salam..jengok2 dan baca entri segmen incik ben..=)

    ReplyDelete
  18. sob3...knangn adalah bnda yg susah nak dilupakan sama ada pahit atau buruk..

    prince doakan kite same2 menjadi anak yang soleh n solehah...:)

    ReplyDelete

Post a comment

Leave a comment...

Previous Post Next Post
Save on your hotel - hotelscombined.com