Visondata

Visondata pocket WiFi
image

whoa.. topik panas..
tapi.. join gak la Bro Ben kann.. hehehe...

sila baca karangan dibawah :

Benci ROKOK?

Semenjak form 1, saya digelumangi dengan kawan2 yang sangat pandai merokok,
pada mereka, merokok itu tanda kelelakian.. macho katanya..
tapi, tidak pada saya..

Pada saya, merokok itu membazir.. cuba bayangkan.. sekarang, DUNHILL 20, Rm 10 sekotak..
(kan?)hehe~~tak amek tahu pun~~ bagi seorang student, sepuluh ringgit tu,
duit makan sehari, maybe dua la...

Selain itu, seorang perokok akan mempunyai bau yang kurang menyenangkan..
bukan sahaja mulut, tapi semuanya..

Kalau korang perasan,
bibir (bukan Justin Beiber ye) seorang perokok kelihatan gelap dari biasa..
gigi diorang pulak, akan kekuningan dan ade macam kotoran yang tak sedap dipandang mata..

Ditambah pula dengan pelbagai bahan kimia yang boleh menyumbang kepada
pelbagai penyakit.. contoh bahan kimia yang saya tahu..

i) Tar.. iye,yang guna buat jalan tuhh
ii)nikotin
dan macam2 lagi lahh~~

Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !

Merokok itu membahayakan kesihatan,BULLSHIT la siape kate merokok itu macho or cool..
setiap sedutan akan membahayakan nyawa anda..
dan setiap hembusan,LAGI BAHAYA kepada orang di sekitar anda..
jadi, kalau anda kata "aku merokok, binasa diri aku, bukan kau" fikir balik..

passive smoker ataupun mereka yang terhidu asap rokok, lagi teruk mendapat kesan dari smoker sendiri...
jadi, kalau tak sayang diri sendiri, sayangi dan hormatilah orang sekeliling ok.. =)

Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini

tak sayang diri sendiri agaknyer..
tak tahu la kenapa dengan diorang ni, kebal mungkin..
terang terang rokok tu membahayakan diri.. mudaratkan diri..
tapi still nak merokok..
nasihat saya sekali lagi..
hormati orang sekeliling yang tak berdosa~~


22 Comments

Leave a comment...

  1. betul-betul..setuju sangat...yang paling penting..merokok membakar wang ringgit...adeh..

    jom baca kisah sedih si perokok tegar..di sini...sensasi dari blog ct..

    http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/aku-cukup-benci-dengan-rokok.html

    ReplyDelete
  2. sggh dri segmen abg ben

    susah na nsht perokok tegar niw kan. bla nsht. di0rang pekakkn telinga jew.

    ReplyDelete
  3. Huh! Say NO to ROKOK..
    Belia benci dadah..

    ReplyDelete
  4. Datang dari blog abg ben =)
    Sekali dah cuba memang susah la nak berenti..

    Jom terjah:
    AKU BENCI ROKOK

    ReplyDelete
  5. @c-tea : tu la pasal.. diorang ni tak sayang duit ke.. hadoi.. ok.. akan singgah ur blog..~

    ReplyDelete
  6. @noraauliyya:
    memang la if nama pun perokok tegar.. silap2, diorang pulak ceramah kita balik.. haha

    ReplyDelete
  7. @нαηιмQαtяυηηα∂α :sebabtu la jangan suka2 mencuba.. hehehe

    ReplyDelete
  8. @slumberznanie : thanks.. ti sy balas kunjungan

    ReplyDelete
  9. @Rozita : thanks.. ti sy singgah balas ye~~

    ReplyDelete
  10. singgah dr blog abg ben... nak tau apa yg sy tulis pasal rokok? singgah la kat blog sya... http://perpatihkenyalang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. datang tinjau pendapat korang pasal rokok...katakan TAK NAK pada ROKOK!!!

    salam perkenalan.. =D

    ReplyDelete
  12. yep... bgus2 klu tak merokok... *sonok jumpe kaun adam yg tak merokok* -.-" gulp! kenapa ayat mcm nie yep..? huh!

    ReplyDelete
  13. @Eyqasara :
    err, aryl pun seronok jumpe orang yg seronok jumpe kaum adam yg tak merokok!! ahaks.. :p

    ReplyDelete

Post a comment

Leave a comment...

Previous Post Next Post
Save on your hotel - hotelscombined.com