• Latest

    Jersi – Jersi Pasukan Yang Bertanding Di Piala Dunia 2018


    Selain pemain yang terlibat, dan juga pasukan yang bertanding, kemeriahan Piala Dunia kebiasaannya pada jersey pasukan.
    Kebiasaannya, setiap edisi Piala Dunia, setiap pasukan akan memperagakan jersey baru dan kepada penyokong atau peminat bola sepak seantero dunia,dan inilah salah satu yang boleh dijadikan koleksi.
    Untuk edisi 2018, Adidas akan menjadi pengeluar dominan dengan 12 daripada 32 negara bertanding akan memperagakan baju keluaran mereka. Yang kedua tentulah Nike dengan 10 negara dan jenama-jenama lain seperti New Balance, Umbro, Puma, Errea, Hummel, Romai dan juga Uhlsport.
    Untuk korang yang tertinggal bas (tak ikut sangat update jersey pasukan) ni, ini kami ada sediakan ‘ultimate guide’ untuk korang. Jadi lepas ni, boleh la cari dekat Padang Besar. Hehehe…

    ARGENTINA

    Home

    Away

    AUSTRALIA
    .

    Home

    Away

    BELGIUM

    Home

    Away

    BRAZIL

    Home

    Away

    COLOMBIA

    Home

    Away

    COSTA RICA

    Home

    Away

    CROATIA

    Home

    Away
    DENMARK
    Belum umumkan jersey rasmi untuk world cup 2018, tapi kalau mereka gunakan edisi Euro, macam ni lah :


    EGYPT

    Home
    Away belum diumumkan.

    ENGLAND

    Home

    Away

    FRANCE

    Home

    Away

    GERMANY

    Home

    Away

    ICELAND

    Home

    Away
    IRAN
    Belum umum jersi rasmi, kalau diorang guna jersi sama macam di AFC, macam ni :

    Jersey untuk AFC
    JAPAN

    Home

    Away
    MEXICO

    Home

    Away

    MOROCCO

    NIGERIA

    Home

    Away (Kiri)
    PANAMA

    Home

    Away
    PERU

    Home

    Away
    POLAND

    Home

    Away
    PORTUGAL

    Home

    Away
    RUSSIA

    Home

    Away
    SAUDI ARABIA

    Home

    Away
    SENEGAL

    Home

    Away
    SERBIA

    Away
    SOUTH KOREA
    SPAIN

    Home

    Away
    SWEDEN

    Home

    Away
    SWITZERLAND

    Home

    Away
    TUNISIA

    Home

    Away
    URUGUAY

    Home

    Away

    Kredit Foto : Footbalfashion

    No comments

    Post Top Ad