Visondata

Visondata pocket WiFi

Jujur la, walaupun korang tak layan k-pop ataupun memang anti, tapi bila dah dengar, kekadang badan terikut sekali nak menari ataupun setidaknya lima minit lepas tu korang akan cari atau nak dengar lagi. Atau, mungkin jugak tak kot. Hehe.


Sama jugak dengan Drama Korea, atau sinonim dengan K-Drama. Dah nak masuk 2019 ni, mesti ada yang cakap, eleh tah pape layan drama Korea. Lantak diorang lah, itu pilihan engkorang.

Kalau aku sendiri, drama Korea ni aku tengok online je dari zaman study dulu, tapi bukan layan habis. Aku selective. 


Macam biasa lah, baru-baru nak kenal Kdrama ni, starter pack dia kau kena start dengan Full House, pastu Boys Over Flower, then kau proceed dengan yang popular sebelum ni macam Goblin ke…


Tapi, kalau korang nak cari drama Korea terbaik untuk tahun 2018 ni, mana la tahu nak marathon sebelum start semester ke, nak layan sebelum tahun baru ke, ini ada senarai Drama Korea Paling Popular pada 2018.

Ini ranking Drama Korea Terbaik 2018, ranking ni diberikan oleh peminat Kdrama sendiri jugak ye…

#1. What’s Wrong with Secretary Kim
Park Seo-joon, Park Min-young, Lee Tae-hwan

#2. My ID Is Gangnam Beauty
Im Soo-hyang, Cha Eun-woo, Jo Woo-ri

#3. 100 Days My Prince
Do Kyung-soo, Nam Ji-hyun, Jo Sung-ha

#4. Still 17
Shin Hye-sun, Yang Se-jong, Ahn Hyo-seop

#5. Are You Human?
Seo Kang-joon, Gong Seung-yeon, Lee Joon-hyuk

#6. Welcome to Waikiki
Kim Jung-hyun, Lee Yi-kyung, Son Seung-won

#7.Lawless Lawyer
Lee Joon-gi, Seo Ye-ji, Lee Hye-young

#8. Mr. Sunshine
Lee Byung-hun, Kim Tae-ri, Yoo Yeon-seok

#9. Come and Hug Me
Jang Ki-yong, Jin Ki-joo, Heo Joon-ho

#10. Love in the Moonlight
Park Bo-gum, Kim Yoo-jung, Jinyoung

Ini antara top 10 drama Korea yang diundi oleh peminat sendiri dekat satu laman web yang memang senaraikan apa-apa sahaja benda pilihan penonton. Aku try jugak cari dalam top 50 drama korea yang aku rasa worth watching, dalam erti kata lain yang aku sempat tengok tahun 2018 ni. Antaranya,

#34. Live


Ini sebab ada Lee Kwang-soo. Ahahaha, macam awkward, kau tahu lah perangai Kwagsoo dekat Runningman tu macam mana. Sekali bawak watak Polis. 

Dia macam, kau susah nak percaya. Lepas beberapa minit, kau akan perasan yang Kwangsoo ni memang power belakon.

Selain tu, apa yang trending dekat Netflix aku layan jugak, macam yang ni, Strong Woman Do Bong Soon nih.


Eh dah lah, sikit-sikit je share. Bosan-bosan ni terasa nak menulis, bukan apa pun. Hehehe. Ok secara jujurnya, kebanyakan yang dalam senarai tu, aku tak tengok lagi. Sebab, dah cakap tadi kan, aku selective. Hehe. 

Tapi, kalau ada Park Shin Hye, bagitau aku. Hahaha.



1 Comments

Leave a comment...

Shafyqah Azahar said…
kenapa tgh id gangnam tu macam tkbest hahahaha eh park shin hye adalah drama baru tu alhambra ke apatah 😂
Previous Post Next Post