Aku sendiri first time dengar pasal hurr.tv ni. Maklumlah, selalu busy dengan hal –hal kat office, mana ada masa sangat. Kerja aku seharian berkait rapat dengan media social. So, on daily basis, aku memang akan bukak Facebook, Youtube, Twitter dan lain-lain.

Masa aku buat daily task nil ah aku ‘terserempak’ dengan video Kak Leha Bunting tengah main gameshow. Masa tu aku tak perasan lagi channel Youtube. Rupanya, channel hurr.tv. Aku pun dengan curiosity aku, carilah apa benda lah program ‘Jom Cabar ‘ dengan hurr.tv ni.

HURR.TV

Baru aku tahu, hurr.tv ni is a website yang memfokuskan kepada ggaya hidup dan online streaming platform rupanya. Hiburan, Urban, Relevan, Realiti – jadilah HURR.TV.

So dari platform ini, aim diorang adalah untuk memanuhi kehendak dan ‘taste’ anak muda la yang memfokuskan kepada gaya hidup, trend terkini, gossip, resepi dan macam-macam lagi lah. Yang penting, apa yang ada dekat hub digital diorang ini adalah something new and fresh pada aku.

‘JOM CABAR’



Rupanya dah masuk mingggu ketiga dah diorang ni perkenalkan program yang based on permainan interaktif ni. 

Dan sebenarnya, konsep permainan dia adalah cabaran yang akan melibatkan personaliti media sosial dan pelajar-pelajar kolej dan universiti tempatan rupanya.




Program ni kalau korang nak tengok, boleh ke laman web www.hurr.tv setiap Jumaat, pukul 6 petang.


Actually, dah start daripada 13 April lagi program ni, dan akan berakhir pada 11 Mei 2018. Ada 5 Episod semuanya.



Kalau korang nak tahu, sebenarnya ‘Jom Cabar’ ni ialah program penutup yang diadakan sempena siri jelajah Kempen Media Sosial FYI (singkatan untuk Facebook, Youtube, Instagram) yang dianjurkan oleh hurr.tv.


Untuk 5 episod yang aku cakap tadi, diorang ni dah jelajah 5 universiti dan jugak kolej. UKM, UiTM, MMU, ASWARA dan UNISEL.

Aku dah tengok 3 episod sebelum ni, memang pecah perut! Mana taknya, dibawak pulak masuk Faizdickie, Zukie lepas tu diorang ni akan berentap dengan student-student dekat kolej or universiti yang diorang pegi tu, ala-ala Runningman lah ni senang cerita.




Nak cerita panjang pun tak guna, apa kata korang tengok je episod lepas-lepas ni :




Jangan lupa saksikan ‘Jom Cabar’ setiap hari Jumaat, jam 6.00 petang di www.hurr.tv.
Untuk maklumat lanjut mengenai hurr.tv, korang follow je sosial media diorang dekat link bawah ni okay??