• Latest

    Program Permainan Interaktif ‘Jom Cabar’ Memang Kelakar Habis!



    Aku sendiri first time dengar pasal hurr.tv ni. Maklumlah, selalu busy dengan hal –hal kat office, mana ada masa sangat. Kerja aku seharian berkait rapat dengan media social. So, on daily basis, aku memang akan bukak Facebook, Youtube, Twitter dan lain-lain.

    Masa aku buat daily task nil ah aku ‘terserempak’ dengan video Kak Leha Bunting tengah main gameshow. Masa tu aku tak perasan lagi channel Youtube. Rupanya, channel hurr.tv. Aku pun dengan curiosity aku, carilah apa benda lah program ‘Jom Cabar ‘ dengan hurr.tv ni.

    HURR.TV

    Baru aku tahu, hurr.tv ni is a website yang memfokuskan kepada ggaya hidup dan online streaming platform rupanya. Hiburan, Urban, Relevan, Realiti – jadilah HURR.TV.

    So dari platform ini, aim diorang adalah untuk memanuhi kehendak dan ‘taste’ anak muda la yang memfokuskan kepada gaya hidup, trend terkini, gossip, resepi dan macam-macam lagi lah. Yang penting, apa yang ada dekat hub digital diorang ini adalah something new and fresh pada aku.

    ‘JOM CABAR’



    Rupanya dah masuk mingggu ketiga dah diorang ni perkenalkan program yang based on permainan interaktif ni. 

    Dan sebenarnya, konsep permainan dia adalah cabaran yang akan melibatkan personaliti media sosial dan pelajar-pelajar kolej dan universiti tempatan rupanya.




    Program ni kalau korang nak tengok, boleh ke laman web www.hurr.tv setiap Jumaat, pukul 6 petang.


    Actually, dah start daripada 13 April lagi program ni, dan akan berakhir pada 11 Mei 2018. Ada 5 Episod semuanya.



    Kalau korang nak tahu, sebenarnya ‘Jom Cabar’ ni ialah program penutup yang diadakan sempena siri jelajah Kempen Media Sosial FYI (singkatan untuk Facebook, Youtube, Instagram) yang dianjurkan oleh hurr.tv.


    Untuk 5 episod yang aku cakap tadi, diorang ni dah jelajah 5 universiti dan jugak kolej. UKM, UiTM, MMU, ASWARA dan UNISEL.

    Aku dah tengok 3 episod sebelum ni, memang pecah perut! Mana taknya, dibawak pulak masuk Faizdickie, Zukie lepas tu diorang ni akan berentap dengan student-student dekat kolej or universiti yang diorang pegi tu, ala-ala Runningman lah ni senang cerita.




    Nak cerita panjang pun tak guna, apa kata korang tengok je episod lepas-lepas ni :




    Jangan lupa saksikan ‘Jom Cabar’ setiap hari Jumaat, jam 6.00 petang di www.hurr.tv.
    Untuk maklumat lanjut mengenai hurr.tv, korang follow je sosial media diorang dekat link bawah ni okay??


    19 comments

    Del Asyraf said...

    Del suka juga tonton channel hurrtv dekat youtube. Kelakar juga kadang2 cabaran yang dia orang buat. Mostly banyak cerita artis2

    Wawa Ashihara said...

    menariklah rancangan yg hurrtv buat ni... pnh layan rancangan ni kat youtube mmg kelakar.... mcm2 ragam, cabaran yg kne buat...boleh eratkan hubungan sesama kita bila anjur program sebegini..

    Cik Puan Ena said...
    This comment has been removed by the author.
    Mimi Azirah said...

    Hahaha..macam macam gaya dorang nih lah. Sambil mencabar diri buat cabaran diorang boleh buat lawak.tengok gaya memasing memang lawak. Sekurang kurangmyabterhibur tengok gelagat mereka

    adianiez AIDA said...

    seriously, aida x pernah tgk hurr tv.
    jap lagi nak klik jap. mcm menarik. ada plak kak leha bunting :) ha ha ha ha
    surely gelak sakan ekk? ok jap lagi try klik :)

    Syafiera Yamin said...

    tak pernah tengok hurr tv ni, nampak macam episod lawak-lawak..
    mak kita pesan jangan selalu ketawa takut menangis je next time hahahahahahah.... nanti i cuba tengok mampukah ku ketawa like crazy in love

    Lia Hasty said...

    Selalu dengar Hurr TV ni tapi x pernah ada peluang nak tahu. Dah banyak episod rupanya nak keja terjah ni. Suka tengon insta famous macam Faiz dan Zukie tu Mesti sumpah kelakar habis kan.

    Ana Suhana said...

    First time juga dengar tentang Hurr TV ni. Bila baca entri ni nampak menarik program-program yang di siarkan.
    Kalau ada Faizdickie tu confirm2 kelakar. Lepas tu buat cabaran ala running man. Lagi lah Pecah perut. nak tgk lah episod malam ni.

    Betty Liew said...

    It seem a fun program. Never heard of it before. I like the jom cabar as it fun and release stress game. Hope their will have more episode and more fun game bring in.

    Rabiatul Adawiyah said...

    Menarik juga aktiviti macam ni di TV online. Semua influencer terkenal tu. Kenapa takda pun nampak iklan any show dr hurr.tv. Mereka patut upload di facebook dan boost. Satu episod pun jd la. Suka tengok ucopp dan faiz tu. Lawak benor.

    Amanda Suria said...

    Kelakar plak tgok si Faiz dickie tu ha...cantik sgt la tu macam perempuan mengandung..salute dia la..dah femes dah...Hurr.tv ni online program kan..nak skodeng la tengok program ni..mesti gempak..

    AyuArjuna BiGoshh said...

    gabungan mereka2 yangkelakar semuanya ni..hahahah..mesti pecah perut bila mereka ini disatukan dalam satu platform..hurr.tv dulu pernah tgk yang ada video lmk, aisyah cupcakes..not bad la

    Cik Puan Ena said...

    Ena baru tahu..haishh terul btol.haha.. tq info. So ole la terjah tgk kan. Suka layan program mcmni. Hilang stress dri tgk drama emosi.haha.

    Emas Putih said...

    Aik apa benda ni? Program baru pula?! Macam-macam pulak sekarang. Tapi kalau ada faiz dickie berbaloi lah juga aku nak tengok. Kita minat dia wakkkk ! Hahahahha nantilah tengok ada apa kat hurtv ni. adoi bab lawak lawak i suka lagi-lagi cabaran bagai ni mesti sakit perut gelak

    RunawayBella said...

    Alaa tak pernah plak dengar tentang program ni. Kalau tak, dah follow dah. Mesti best dan kelakar sebab tau je perangai Faiz Dickie n Ucop tu.. Takpe, ada masa boleh tengok di URL hurr.tv tu nanti.. :)

    tenku butang said...

    alaamakk.. mesti tengok nii.. sebba terbaca ayat siaran ni macam siaran rancangan running man tu.. mesti ebts ni kan.. bila start ni.. alaaa nak tengok

    Zayani Zulkiffli said...

    Dah kalau ada Kak Leha Bunting mana yang tak kelakar. Dia tu, tengok saja pun dah kelakar. Haha

    Nadia Johari said...

    pergh semua muka yang kelakar-kelakar ni..macam best je rancangannya..kene set ni..nak tengokla..selalu layan si kak limah buntig faidzikie tu..hehee..mesti kelakar je bila tengok ni

    Absolute Yana said...

    didn't even know the existance of HURR.tv prior to this. But only 5 episodes? I really hope they will come up with more. If it is something similar to runningman then i am pretty sure I wouldn't mind watching it.

    Post Top Ad