Visondata

Visondata pocket WiFi

Aku memang jenis suka pilih hostel dan airbnb bila travel, dah banyak hostel yang aku pergi dan setakat ni, belum ada lagi jumpa hostel yang teruk, pada aku pengusaha backpackers hostel dekat Malaysia ni memang menjaga standard diorang sendiri. 
Salah satu yang menarik perhatian aku adalah Faloe Hostel, Faloe Hostel ni sebuah backpacker hostel yang terletak di Kota Kinabalu, Sabah. Diorang mula tawarkan penginapan kepada backpackers dan berkonsepkan hostel pada tahun 2017, Faloe hostel diusahakan oleh pasangan suami isteri, Ryan dan Sarah yang berasal dari Sarawak.

Menariknya, Hostelworld - salah satu laman web tempahan hostel seluruh dunia senaraikan Faloe Hostel ni sebagai yang terbaik di Malaysia. 
Setiap tahun, hostelworld; sebuah laman web yang menawarkan hostel backpackers seluruh dunia akan mengadakan HOSCAR, anugerah pilihan backpackers yang memberikan pengiktirafan kepada hostel terbaik di 170 destinasi yang ada dan Malaysia merupakan salah satu daripada negara yang mempunyai kaitan dengan Hostelworld.
Daripada 446 review yang ditinggalkan oleh backpackers yang mempunyai latarbelakang yang pelbagai dan datang dari negara yang berlainan, Faloe Hostel menerima markah yang tinggi iaitu 9.7 per sepuluh yang mana, pada aku, sangat tinggi dan kesemua review sejak 3 ke empat bulan lepas rata-ratanya rate 10! 

Jom tegok kemudahan yang ada :

Faloe Hostel ni mempunyai 3 dorm; dua untuk mixed gender dan satu untuk wanita sahaja dan ketiga-tiga dorm mempunyai air-cond. Setiap bilik pula mempunyai locker, almari, plug internasional selain kawasan makan dan louge hiburan yang dilengkapi dengan TV dan lain-lain kemudahan.



Menariknya, mereka di Faloe Hostel tidak mengenakan sebarang tambahan bayaran untuk menggunakan pelbagai kemudahan seperti dobi, sarapan, dan lain-lain.



Okay, biasanya kemudahan asas ni normal dekat mana-mana hostel. Tapi yang asas diorang sediakan adalah roti dan butter dan sebagainya sebagai breakfast. 

Jadi, kalau korang mencari hostel di KK selepas ni, tahulah nak stay dekat mana ye… Harga untuk satu malam hanya RM40 dan maksimum satu dorm adalam 10 orang atau ada 5 katil double decker.
Ini layout katil dia :


Untuk tempahan, boleh ke laman web Hostelworld atau ke laman web Faloe Hostel yang ada di bawah ni..
Photo Credit : Faloe Hostel | Hostelworld

Post a Comment

Leave a comment...

Previous Post Next Post
Save on your hotel - hotelscombined.com