• Latest

    Ucapan SMS Whatsapp Dan Pantun Hari Raya Aidilfitri 2018

    Berikut disertakan koleksi ucapan SMS/Whatsapp dan pantun Hari Raya Aidilfitri 2018 untuk perkongsian bersama :-



    --------------------------------------------------------------------------- 

    Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi,
    Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa,
    Dalam kelembutan lidah ada juga keterlanjuran kata, 

    Dalam gurau dan senda tentu ada khilaf & dosa. 
    MOHON AMPUN & MAAF DI ATAS SEGALANYA…
    Selamat Hari Raya Aidilfitri..Moga silaturahim diberkati 
    Allah (nama penghantar dan family) 

    --------------------------------------------------------------------------- 
     
    Pulau Pandan jauh ke tengah
    Gunung Daik bercabang tiga
    Makan sudah bersalam pun sudah
    Duit raya jangan dilupa

    --------------------------------------------------------------------------------

    Kambing tua naik LRT
    Katak pisang tercekik tulang
    Walau SMS sahaja yang diberi
    Itu tandanya ingatan tidak hilang
    ---------------------------------------------------------------------------------

    Bakar lemang sambil berdiri
    Untuk juadah Aidilfitri
    Nak hantar kad raya posmen dan cuti
    SMS sahaja pengganti diri
    Maaf Zahir dan Batin
    ---------------------------------------------------------------------------------


    Bila kata terselit dusta, bila sikap membekas lara, 
    bila langkah menoreh luka, semoga maaf dapat dipinta.
    Selamat hari raya AidilFitri 1 Syawal 1437H Minal aidin 
    wal faizin. Mohon maaf zahir dan batin.

    -----------------------------------------------------------------------------------


    Ku pegang kau punya… kau pegang ku punya 
    Kuramas kau punya… kau ramas ku punya
    Kugoncang kau punya… kau goncang ku punya (saspen)
    Kemudian kita goyang bersama.
    Itulah tanda kita bersalam mesra
    -------------------------------------------------------------------------------------


    Bila takbir raya bergema
    Hari kemenangan umat berpuasa
    Genangan airmata mengusik jiwa
    Sepuluh jari saya hulurkan
    Ampun maaf dipinta
    Selamat hari raya.
    Daripada:....


    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Sungai disusur sehari-hari,
    Dalam gelap menangkap ikan,
    Kami meyusun sepuluh jari,
    Salah dan silap harap maafkan....
    -----------------------------------------------------------------------------------------


    Ketupat pulut di atas para,
    Hendak direbus di tepi perigi,
    SMS dihantar pengganti kad raya,
    Tanda ingatan tak luput di hati.
    Selamat Hari Raya Aidilfitri, Mohon maaf Zahir & Batin.
    (nama penghantar dan family)

    ------------------------------------------------------------------------------------ 

    “Lisan kadang-kadang tak terjaga, 
    Janji kadang-kadang terabaikan, hati kadangkala berprasangka, Sikap kadangkala menyakitkan. harapan ini menjadi indah jika selalu ada maaf diantara kita. Syawal akan menjelang. Mohon Maaf zahir dan Batin” 
    ----------------------------------------------------------------------------------
      
    “Ya Allah, Muliakanlah Saudaraku ini, bahagiakanlah Keluarganya, berkatilah rezekinya, kuatkanlah imannya, berilah kenikmatan ibadahnya, jauhkanlah dia dari segala fitnah. Selamat Hari raya Maaf zahir Batin..” 

    ----------------------------------------------------------------------------------
      
    “Sebelum sampai ke penghujung Ramadhan, sebelum orang berpusu-pusu nak hantar ucapan, dan sebelum network/line trafik jam..! diucapkan.. Selamat hari raya Aidilfitri. moga disambut meriah disisi keluarga hendaknya..” 
    ---------------------------------------------------------------------------------
      
    Anak kucing curi ketupat, kena kejar terlompat-lompat, nak hantar kad raya dah tak sempat, hanya SMS laa yang paling cepat.. Selamat Hari Raya Aidilfitri.. maaf zahir batin” 
    ------------------------------------------------------------------------------------

      “Jambangan Indah lagi berseri, menjadi hiasan di Aidilfitri, Sms dikirim penganti diri, tanda ingatan tak layu dihati. Selamat hari raya Maaf zahir Batin..” 
    ---------------------------------------------------------------------------------------  


    “Ramadhan berlalu sepantas larian Penagih dikejar Polis, Syawal tiba girang di hati bak menang kes 39B Akta Dadah berbahaya, hati bak seputih Syabu, kasih dihati sewangi ganja. Kami susun jari mohon maaf zahir batin biarpun dosa sekecil ecstacy.. Selamat hari Raya..” 
    ----------------------------------------------------------------------------------------  


    “Setitik embun dipohon rimbun, Di atap nipah air tergenang, Dosa tertimbun Mohon diampun, Silap dan salah jangan dikenang. Selamat hari Raya, Maaf Zahir Batin..” 
    --------------------------------------------------------------------------------------

      
    ” Anak babun isap rokok salem, Rokok dibeli di kedai Pakya, Sebelum line telefon ni problem, Aku ucapkan Selamat menyambut Hari Raya..”  

    -------------------------------------------------------------------------------------- 

    Ramadhan telah kita tinggalkan, hampir menjelma syawal mulia. Aidilfitri berbahang gembira, di sambut dgn rasa suka. Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin dari (nama penghantar dan family)
    --------------------------------------------------------------------------------------

    Tiba kita di musim perayaan,
    Ramai juga yang shopping sakan.
    Salam lebaran daku ucapkan,
    Di hari raya saling bermaafan.
    Salam aidilfitri, maaf zahir dan batin.
    Daripada (nama penghantar dan family)

    Selamat Hari Raya semua...Maaf Zahir Dan Batin



    --------------------------------------------------------------------------------------

    Ketupat pulut di atas para,
    Hendak direbus di tepi perigi,
    SMS dihantar pengganti kad raya,
    Tanda ingatan tak luput di hati.
    Selamat Hari Raya Aidilfitri,
    Mohon maaf Zahir & Batin.

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    B4 ÄidilfitRI datang,
    B4 Ramadhan pergi,
    B4 operator bz,
    B4 msg asik pending,
    B4 kdt abes..
    Nk wish awl2, slamat Hari Raya Aidilfitri,
    mäÅf zäHir & BÄtin..
    ---------------------------------------------------------------------------------------


    Di Aidil Fitri Mulia,
    Maaf Dipinta andainya TERkasar Bahasa
    TERsilap bicara
    TERmarah yg x kena
    TERtanya yg x tentu hala
    TERsasul yg x sengaja
    TERpukul kat mana2
    TERpinjam harta benda
    TERmoody x semena2
    TERumpat bila2 & macam2 lg yg TERsalah & TERsilap
    SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI

    --------------------------------------------------------------------------------------

    Pelita indah lagi berseri,
    menjadi hiasan di aidil fitri,
    SMS dikirim pengganti diri,
    tanda ingatan tak layu di hati,
    SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI,
    MAAF ZAHIR BATIN

    --------------------------------------------------------------------------------------

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. 

    Semoga koleksi Ucapan SMS Whatsapp Dan Pantun Hari Raya Aidilfitri 2018 Yang Menarik ini bermanfaat buat semua.

    No comments

    Post Top Ad