• Latest

    The Cedar @ Bidor - Percutian Di Villa Mewah




    The Cedar @ Bidor - Villa Percutian Mewah Untuk Keluarga


    Mula-mula dapat tahu yang aku akan review satu tempat bercuti di Bidor, puas aku fikir, ada ke? Bidor tu bukannya ada pantai, bukannya ada port best. 

    Rupanya aku silap. Silap sebabnya disebalik lokasinya; ada terletak sebuah Villa mewah yang tersergam cantik. 



    Terletak lebih kurang 5km daripada exit tol Bidor, perjalanan dari KL ke sini ambil masa lebih kurang 1 jam setengah ke dua jam la jugak. 

    Exit dari tol, korang ambik kanan, kemudian korang ikut aje waze ke The Cedar Bidor, lebih kurang 4 km dari jalan utama tu. Korang akan lalu kawasan perkampungan, jangan risau, jalan memang sunyi sikit tapi korang akan nampak signboard untuk masuk ke sini. 

    Korang ikut je. Cuma jalan dia tak berturap lah, off-road gittuh. Kalau kereta lowered, sangkut la jugak. Hehehe. 



    Dekat The Cedar Villa ni, ada 8 bilik yang boleh muatkan sehingga 16 orang dalam satu masa. 

    Antara fasiliti yang ada ialah : 
    • ·         8 Bilik – Katil Queen.
    • ·         Tandas di setiap bilik dan 2 tandas extra di bahagian bawah.
    • ·         Ruang tamu yang luas.
    • ·         Swimming pool.
    • ·         Tempat barbeque.
    • ·         Meja pool.
    • ·         Playroom untuk kanak-kanak
    • ·         Kemudahan dapur basah dan kering


    Cumanya, disini memang TIADA WIFI disediakan. Sebabnya, kita digalakkan berborak dan lupakan segala media sosial dan kerja. Hehehe.




    The Cedar @ Bidor 

    The Cedar @ Bidor adalah sebuah unit bungalow yang dibina di atas tanah seluas 4-ekar, dan lokasi dia adalah atas bukit. Kena mendaki bukit jugaklah sebelum nak sampai tu. 

    Apa yang best kat sini, korang boleh karok sepuas-puasnya, ruang tamu dia sangat luas dan selesa, siap ada system karaoke. Cuma, lagu dalam tu tak banyak, caranya... korang carilah lagu sendiri guna laptop atau phone. 




    Line telco yang ada dan kuat kalau tak silap aku adalah Maxis, Unifi (Webe) pun ada, cuma H je la, bukan 4G. 

    Selain itu, lokasi strategik rumah ini juga membolehkan korang tengok panorama matahari terbit dan terbenam daripada kolam infiniti yang terletak disebelah villa. 




    Walaupun agak jauh untuk ke pekan, korang dibenarkan masak dan barbeque disini. Bahan belilah sendiri. Cuma kemudahan tempat, peti sejuk penyimpanan semua ada.

    Kalau perlukan bantuan pun, ada staff yang standby yang tinggal berhampiran. 




    Untuk tempahan, korang boleh buat di www.thecedarbidor.com atau hubungi 012-6839979

    Alamatnya :
    The Cedar @ Bidor
    Lot 1852, Jalan Paku, Kg Chang, Bidor, Perak, 35500, Malaysia

    Dari segi harga, rate keseluruhan adalah RM1,100/ malam untuk satu villa, boleh muat 16 orang.
    Rate hujung minggu pulak RM 1,600. Kiranya seorang RM200/malam. 

    Dekat dengan Villa ni, ada satu waterfall yang airnya sejuk dan best untuk korang try, nak kesini kena lalu kawasan kampung orang asli dan masuk tanah persendirian, so kalau nak kesini boleh mintak abang yang jaga villa ni bawak korang okay?



    No comments

    Post Top Ad