Senarai Drama Korea Best Di Netflix 2021

3 tahun sudah, aku pernah buat satu entri pasal Senarai Drama Korea Terbaik 2018 dan aku rasa, aku nak buat senarai yang sama untuk tahun ini. 




Macam aku pernah cakap sebelum ini, aku agak selective kalau nak tengok cerita Korea ni. Aku suka beberapa genre je. Tapi, satu yang pasti, apa - apa drama korea pasal perubatan, korang patut tengok. Jarang tak best. 

Salah satu drama korea berkenaan  perubatan yang korang boleh layan di Netflix sekarang ni; aku cadangkan adalah Doctor John.


Ini paling latest aku habiskan, cerita dia start dengan seorang banduan (ex-doctor) yang memang terer. 

Ji Sung, Lee Se-Young, Lee Kyu Hyung.

Dia lebih kurang macam Doctor Stranger, Good Doctor dan lain - lain. 

Selain itu, korang boleh jugak tengok senarai drama Korea Best di Netflix ni :

1. Run - On


Yim Si-Wan, Shin Sae-kyeong, Choi Soo-Young (SNSD, GG)

2. Strongest Deliveryman


Go Kyung-pyo
Chae Soo-binKim Seon-ho and Ko Won-hee

3. Start Up



Bae Suzy, Nam Joo-Hyuk,Kim Seon Ho

4. 18 Again (Top 10 Netflix February)



Kim Ha Neul, Yoon Sang-hyun

5. A Love So Beautiful (Top 10 Netflix February)


Kim Yo Han, Soo Joo-yeon, Yeo Hoi-hyun

6. Prison Playbook


Park Hae-soo · ‎Lim Hwa-young · ‎Shin Won-ho

7. Sisyphus (New)



Choo Seung Woo, Park Shin-hye

8. Lovestruck In The City



Kim Ji-won, ‎Ji Chang-wookKim Min-seok, Han Ji-eun

Cukuplah takat ni, dalam senarai ni, aku dah tengok 3 - Run-On, Strongest Deliveryman dengan Prison Playbook. Rasanya lepas ni nak layan Sisyphus, sebab ada Park Shin Hye! Hehe. Tapi ni dia keluar weekly. So, tunggu dah banyak sikit lah keluar. 

Mostly aku share ni Netflix Original Series, tapi aku tak sure kalau boleh cari kat tempat lain (ehem, website kdrama). 


You Might Also Like

0 Post a Comment

Leave a comment...

Compare Hotel Price

Save on your hotel - hotelscombined.com